Anledningar till att spelportaler har bilder

Om du bedriver spelportaler och är ny i branschen är det många saker att tänka på. En av de viktigaste sakerna för att kunna bedriva spelportaler på ett lönsamt sätt är genom marknadsföring. Det finns många olika delar i en marknadsföring, både annonser, konverteringsoptimering och genom bilder. Många spelsidor använder sig av foton. Du har säkert hört att ”en bild säger mer än tusen ord”. Detta är faktiskt sant på sitt sätt. När vi ser ett foto får vi olika känslor. Genom att använda sig av foton på sidor förknippar läsaren en viss artikel med fotot och de känslor som läsaren kände när hen såg bilden.

Om du exempelvis skriver en reklamartikel om dina spelportaler och sedan sätter in ett foto på en glad person som spelar, kommer läsaren förmodligen att förknippa din artikel med en glad känsla. Förhoppningsvis kommer läsaren ihåg den glada känslan hen hade den sekunden som artikeln lästes. Detta är bra om du även annonserar på andra platser. Om samma läsare sedan får upp en annons med dina spelportaler kanske läsaren kommer ihåg mer än om inga bilder fanns. Om du bedriver spelportaler med inriktning på Poker är det ganska självklart att använda sig av just bilder med Poker. Kanske kan det vara passande att ha en bild på människor runt ett Pokerbord. Genom att använda foton på Pokerrelaterade saker kommer läsaren eller besökaren snabbt få en känsla av dina spelsidor.

Hjälp besökaren förstå dina spelportaler genom bilder

Ett annat sätt att använda foton på dina spelportaler är genom beskrivande illustrationer. Om du exempelvis skapar en sida på dina spelportaler där du vill förklara hur besökaren ska använda sin bonusar, kan du infoga bilder som visar hur man gör. Bilderna kan till exempel visa steg för steg. Detta gör att besökaren snabbt förstår vad som gäller. Om du behöver tips kan du alltid besöka andra portaler och se hur de använder foton i marknadsföring eller beskrivning.

Spelportaler kan använda illustrationer i sina instruktioner